Wolter Kok boomonderzoek
 

Verantwoording

Milieu

Een beter milieu…., is voor ons geen loze kreet. Door het werken in de boomverzorging weten wij als geen ander hoe kwetsbaar het ecosysteem is waar wij een deel van uitmaken.

Jaren geleden zijn wij overgegaan van het snoeien met de motorkettingzaag naar het snoeien met de handzaag en batterijzaag. Is het noodzakelijk om toch een motorzaag te gebruiken dan gebruiken wij een alkylaatbrandstof die speciaal ontwikkeld is voor handgedragen motorgereedschap en nauwelijks schadelijke stoffen bevat. Als smeermiddel voor onze zaagkettingen gebruiken wij koolzaadolie. Deze olie is volledig biologisch en 100% afbreekbaar.

Transport van het snoeihout naar een groenverwerkingsdepot wordt, indien mogelijk, vermeden door ter plaatse te versnipperen. Deze houtsnippers zijn een uitstekende organische bemesting en verminderen tevens tijdens droogte de verdamping uit de bodem.

Nogmaals, een beter milieu begint bij jezelf. Dit is waarom wij onze (file) kilometers zo veel mogelijk beperken door binnen de regio Utrecht (waar wij wonen) en Gelderland te werken.

Verenigingen

Bijblijven op ons vakgebied is een must. Over het verzorgen van de bomen wordt op dit moment anders gedacht dan dertig jaar geleden.

Naar de anatomie van de boom, de interactie van de diverse schimmels, de bacteriën en andere organismen is de laatste jaren veel onderzoek gedaan.
Eén van de manieren om deze kennis over de nieuwste inzichten te vergaren is het regelmatig bezoeken van allerlei workshops.

Een deel van deze workshops wordt verzorgd door de vakverenigingen waarvan wij lid zijn.

 

Verenigingen

  • isa
  • kpb